Pastelito de Piña

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“Mi deleite por comer los pastelitos de piña es comparable al deseo que todos tenemos de que llegue la Navidad para comer la deliciosa comida navideña. Y es que si de pastelitos de piña hablamos, la receta de mi tía es la mejor!  No sé qué es lo que más me gusta, si lo doradito que quedan después de que salen del horno, la mermelada de piña (hecha por mi tía) que no es ni muy dulce ni simple, sino PERFECTA! O si es la crujiente orilla que tienen y que procuro siempre sea el último pedazo antes de terminármelo.  Estos pastelitos me los puedo comer en la mañana, a media mañana, como postre después del almuerzo, y por qué no también al finalizar el día? Estoy esperando con ansias que mi tía regrese de viaje para que me los haga!”

rntZRB0x-720.jpg  Nearly every culture has some sort of empanada or stuffed bread pastry, but few are filled with a sweet & irresistable pineapple marmelade many Hondurans die for!  No bakery can afford not to have these in their window display and no passer-by can resist the temptation to buy one “for the road”. Although Costa Rica reigns as the country with the highest pinaepple production in the region, Honduras follows close by with most of the fruit being grown in the area of Lake Yojoa. A wonderful handmade delicacy, these little pastries are a must-have when visiting the country, and since the tradition is an old & beloved one, you’ll be sure to find them all over the place in all shapes & sizes.

Collaboration made by Alex, a long-time employee of Metromedia, a small family-owned bookshop turned media center in Tegucigalpa.  He loves to travel and enjoys spending time with family & friends.
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